HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Duisburg'ta yaşayan Türkler Ermeni kararını protesto etti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Duisburg'ta yaşayan Türkler Ermeni kararını protesto etti
Duisburg, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Duisburg'ta yaşayan Türkler, hem bu konuda uyum meclisine baskı yapan mercileri hem de Bundestag'ın aldığı Ermeni kararını protesto etti.

Almanya'da Duisburg kenti Yabancılar Göç ve Uyum Meclisinin, Federal Meclisin (Bundestag) 2 Haziran’da aldığı Ermeni iddialarına ilişkin kararına tepki gösteren bir açıklama yayınlayıp bunu baskılar sonucu geri çekmesinin yankıları sürüyor.

Duisburg'ta yaşayan Türkler, hem bu konuda uyum meclisine baskı yapan mercileri hem de Bundestag'ın aldığı Ermeni kararını protesto etti.

Duisburg Belediye Binası önünde "Duisburg Girişimi" isimli inisiyatifin düzenlediği protesto gösterisine farklı kesimlerden sivil toplum kuruluşları ve dernekler destek verdi.

Gösteri esnasında büyük Türk bayrakları açıldı ve Bundestag'ın aldığı Ermeni kararı sloganlar eşliğinde protesto edildi.

Duisburg Girişimi adına konuşan Dr. Ali Söylemezoğlu, "Ermenilere soykırım yapıldı iddiasını kesinlikle reddediyoruz." dedi.

Söylemezoğlu, Sosyal Demokrat Parti (SPD), Hristiyan Demokrat Parti (CDU), belediye idaresi ve Alman medyasının yoğun baskısı altında kalan meclis üyelerinin daha önce aldıkları "Soykırım iddiası yalandır, yalan kalacaktır“ kararının altındaki imzalarını geri çekmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Almanya'da ve Duisburg’ta yaşayıp Türkiye ile gönül bağı bulunanlar olarak oynanan oyunları gördüklerini ve kınadıklarını vurgulayan Söylemezoğlu, "Artık mesele uyum meclisinin meselesi değildir, biz Türk halkı olarak bize isnat edilen bu suçlamaları kabul etmediğimizi göstermek için buradayız." diye konuştu.

Bundestag, Ermenilerin 1915 olaylarıyla ilgili iddialarını "soykırım" olarak tanımlayan karar tasarısını kabul etmesinin ardından Duisburg Göç ve Uyum Meclisi bir açıklama yaparak, 1915 olaylarının soykırım olarak tanımlanmasını kabul edilemez olarak nitelendirmişti.

Açıklamayı eleştiren ve müdahale eden Duisburg Büyükşehir Belediye Başkanı Sören Link, “Uyum Meclisinin soykırımı protesto kararı kabul edilemez, ayrıca yürürlükteki tüzüğe de aykırı.” ifadesini kullanmıştı.

Almanya’nın çeşitli eyaletlerindeki yerel yönetimlerde, Almanya'da yaşayan yabancı ülke vatandaşlarının oylarıyla seçilenlerle kent belediyesinin gönderdiği temsilcilerden oluşan Göç ve Uyum Meclisleri görev yapıyor.

Bu meclisler, kent yerel yönetimini, belediye bünyesindeki ilgili komisyonları ve temsilcilikleri özellikle göç ve uyum gibi konularda bilgilendiriyor ve danışmanlık yapıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...