HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Mescid-i Aksa'ya Müslüman olmayanların girişi 3 gün yasak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Mescid-i Aksa'ya Müslüman olmayanların girişi 3 gün yasak
Mescid-i Aksa, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail güçlerinin, pazar ve pazartesi günleri yaşanan gerginliğin ardından Mescid-i Aksa'ya Müslüman olmayanların girişini 3 günlüğüne yasakladığı bildirildi.

İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada, Yahudi yerleşimcilere işaret edilerek, Mescid-i Aksa'ya 3 gün boyunca gayrimüslimlerin alınmaması yönünde karar verildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, olağan bir uygulama olarak, cuma ve cumartesi günleri de Aksa'ya Müslüman olmayanların alınmayacağı kaydedildi.

İsrail polisinin pazar günü Mescid-i Aksa'nın avlusuna zorla girmesinin ardından çıkan olaylarda 5 kişi yaralanmış, 10 kişi gözaltına alınmıştı. Aksa'nın avlusuna dün de 250 polis eşliğinde Yahudi yerleşimciler girmiş yaşanan arbedede 33 Filistinlinin yaralandığı ifade edilmişti.

İsrail güçleri önceki yıllarda ramazan ayının son günlerinde genel olarak Yahudi yerleşimcilerin Aksa'ya girmesine izin vermiyordu. Ancak bu yıl itikafa giren yüzlerce Müslüman'ın içeride bulunmasına rağmen Yahudi yerleşimcilerin Aksa'ya girmesi sağlanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...