HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Michelle Obama kız çocuklarının eğitimi için Fas’ta

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Michelle Obama kız çocuklarının eğitimi için Fas’ta
Abd, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Başkanı Barak Obama’nın eşi Michelle Obama, gelişmekte olan ülkelerde kız çocuklarının eğitimine destek vermek için çıktığı Afrika gezisi kapsamında Fas’ın Marakeş kentine geldi.

Marakeş Menara Havaalanı’nda düzenlenen resmi karşılama törenine, Fas Kralı 6. Muhammed’in eşi Kraliçe Selma ve Marakeş Valisi Ahmet Ahşişan katıldı. Obama’ya kızları Malia ve Sacha'nın yanı sıra ABD’li film yıldızı Merly Streep, Hintli aktris ve model Freida Pinto eşlik ediyor.

ABD’nin Fas Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, kız çocuklarının eğitime teşviklerine destek vermek ve eğitimleri önündeki engelleri kaldırmak için Afrika gezisine çıkan Obama’nın, Fas’ta eğitimleri çeşitli sebeplerle kesintiye uğrayan genç kızlar için düzenlenecek programa katılacağı bildirildi.

Açıklamada, Obama’nın Fas ziyaretindeki hedefinin eğitimini yarıda bırakmış veya eğitim kurumlarına ulaşamayan kız çocuklarının sorunlarına dikkat çekmek olduğu belirtildi.

Michelle Obama, Afrika gezisi kapsamında dün Liberya’da resmi temaslarda bulunmuş ve çeşitli etkinliklere katılmıştı. Obama'nın Fas’taki temaslarının ardından çarşamba günü İspanya’ya geçmesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...