Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Avrupalı liderler saldırıya tepki gösterdi

Düzenleyen:
Avrupalı liderler saldırıya tepki gösterdi

DÜNYA Haberleri

Avrupalı liderler, Atatürk Havalimanı'ndaki patlamanın ardından, sosyal medya üzerinden tepkilerini paylaştı.

Avrupa'dan birçok lider, havalimanındaki patlamaya ilişkin Twitter hesaplarından mesaj yayınladı.

"SİZİNLE BERABERİZ"

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, "Üye ülkemiz Türkiye, tekrar bir ölümcül terör saldırısının acısını yaşamaktadır. Bu sıkıntılı zamanlarda sizinle beraberiz." ifadelerini kullandı.

"ŞOK OLDUM"

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ise ' 'İstanbul'dan gelen haberle şok oldum. Düşüncelerim Türkiye'deki insanlarla beraber.'' değerlendirmesinde bulundu.

"HABERLER ÇOK KÖTÜ"

Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas, mesajında ''Haberler İstanbul'dan çok kötü. Düşüncelerimiz hayatını kaybedenler ve yaralılar için.'' ifadelerine yer verdi.

"ŞAŞKINIM"

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Atatürk Havalimanı'ndaki saldırı sonrası büyük şaşkınlık yaşadığını, İstanbul'daki konsolosluklarının konuya ilişkin seferber olduğunu belirtti.

"KORKUNÇ SALDIRI"

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, "İstanbul Atatürk Havalimanı'nda korkunç terör saldırısı. Benim düşüncelerim, kurbanların dostları ve aileleriyledir." paylaşımını yaptı.

Kurbanların hangi milletten olduğunun henüz bilinmediğini ifade eden Kurz, İstanbul'daki konsolosluk yetkilileriyle temasta bulunduklarını kaydetti.

"KINIYORUZ"

Belçika Başbakanı Charles Michel, "Düşüncelerim İstanbul havalimanındaki terör saldırısı kurbanlarıyla beraber. Bu çirkin şiddet eylemini kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

"TÜRK HALKIYLA BİRLİKTE DURUYORUZ"

Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, "İstanbul'daki havaalanında aşağılık bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Türk halkıyla birlikte duruyoruz." mesajını iletti.

"ŞİDDETLE KINIYORUM"

Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Bushati de İstanbul'daki terör saldırısını şiddetle kınadığını belirtti.

TAZİYELERİNİ İLETTİ

Hollanda Dışişleri Bakanlığınca Twitter üzerinden yapılan açıklamada ise Bakan Bert Koenders'in, mevkidaşı Çavuşoğlu'nu telefonla arayarak, saldırıyla ilgili taziyelerini ilettiği bildirildi.

TİKSİNTİ VE DEHŞET İÇİNDEYİZ

Yunanistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da "İstanbul'daki terör saldırısı yüzünden tiksinti ve dehşet içindeyiz. Teröre karşı komşularımızı ve dostlarımızı destekliyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...