'Brexit'in büyük değişikliklere sebebiyet vermesini beklemiyorum'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Brexit'in büyük değişikliklere sebebiyet vermesini beklemiyorum'

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Başkanı Obama, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararıyla ortaya çıkan "histeri" durumunun yersiz olduğunu belirterek, "Brexit'in büyük değişikliklere sebebiyet vermesini beklemiyorum." dedi.

ABD Başkanı Barack Obama, ABD Ulusal Radyosuna (NPR) verdiği mülakatta, İngiltere'de geçen hafta yapılan AB referandumunu değerlendirdi. 

Referandumun, Brexit ile sonuçlanmasını "AB'nin tam entegrasyonu için duraklama düğmesine basılması" şeklinde niteleyen Obama, "Brexit oyunu takiben, sanki NATO elden gidiyormuş, Trans-Atlantik birliği bozuluyormuş ve her ülke kendi köşesine kaçıyormuş gibi bir histeri durumu oluştu ancak bu doğru değil." diye konuştu.

Obama, Brexit'in muhtemelen yeteri kadar konsensüs sağlanmayan ve gereğinden hızlı genişleyen AB'nin bir yansıması olduğunu ifade ederken, şunları kaydetti:

"Bence bu, tüm Avrupa'nın 'haydi biraz nefeslenelim ve ulusal kimliklerimizi nasıl sürdüreceğimizi, entegrasyonun faydalarını nasıl koruyacağımızı ve seçmenlerin hissettiği hayal kırıklığını nasıl gidereceğimizi çözelim' deme anı olacak." 

"Dehşet verici sonuçları olmaz"

Barack Obama sözlerini şöyle sürdürdü:

"ABD'nin Avrupa'yla paylaştığı ortak çıkarlar ve uluslararası endişeler hala aynı. Avrupa bunlara arkasını dönemez. Bizimle Orta Doğu ve agresif Rusya'yla mücadele konusunda iş birliği yapmak zorundalar. Hem Avrupa'ya hem ABD'ye yarar sağlayan uluslararası standartları dünya genelinde muhafaza etmek için bizimle birlikte çalışmak zorundalar. Dolayısıyla, ben Brexit'in dehşet verici büyük değişikliklere sebebiyet vermesini beklemiyorum."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...