Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail güvenlik kabinesi 'mutabakat'ı görüşmek için toplandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İsrail güvenlik kabinesi 'mutabakat'ı görüşmek için toplandı

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail güvenlik kabinesi, Başbakan Binyamin Netanyahu başkanlığında Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi için taraflarca imzalanan anlaşmayı görüşmek ve oylamak üzere toplandı.

Kudüs'te toplanan on üyeli güvenlik kabinesinden Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Eğitim Bakanı Naftali Bennett ve Adalet Bakanı Ayelet Shaked, anlaşmanın aleyhinde oy kullanacaklarını açıkladı.

Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleşmesi için dün taraflarca imzalanan anlaşmanın oylaması sırasında yaşanacak olası bir eşitlik halinde Başbakan Netanyahu'nun ek bir oy hakkı bulunuyor.

Toplantıda Başbakan, içişleri, savunma, iç güvenlik, adalet, maliye, eğitim, atom enerjisi, göç ve inşa bakanları üye olarak hazır bulunurken, başsavcı ve ulusal güvenlik konseyi başkanı da toplantıya gözlemci ve danışman sıfatıyla katılıyor.

Anlaşma, güvenlik kabinesi tarafından onaylanması halinde, 14 gün içinde İsrail parlamentosunda oylamaya sunulacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...