Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Köln'de İstanbul'daki saldırı için taziye defteri açıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Köln'de İstanbul'daki saldırı için taziye defteri açıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı sonucu hayatını kaybedenler anısına Köln Büyükşehir Belediyesi binasında taziye defteri açıldı.

İstanbul'un kardeş şehri Köln'de, belediye binasında açılan taziye defterine duygularını yazan Belediye Başkanı Henriette Reker, terör olayından duyduğu derin üzüntüyü ifade ederek, saldırıda yaşamını yitirenlerin aile, arkadaş ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Terörü lanetleyen Reker, tüm dünyadaki terör olaylarına hep birlikte karşı çıktıklarını, bu saldırının son olmasını umut ettiklerini de belirtti.

Taziye defterini imzalayan Türkiye'nin Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, dün yaşanan menfur saldırı sonrası taziye defteri açtıran Henriette Reker'e teşekkür ederek, "Buradaki Türk toplumu açısından bu defterin güzel bir jest olduğunu düşünüyorum ve bu defter Alman dostlarımızın zor günümüzde bizimle birlikte olduklarını gösteren sembolik güzel bir mesaj." ifadelerini kullandı.

Taziye defteri 8 Temmuz'a kadar açık kalacak.
.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...