Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İskoçya Başbakanı Sturgeon: AB’den ayrılmak istemiyoruz

Düzenleyen:
İskoçya Başbakanı Sturgeon: AB’den ayrılmak istemiyoruz

DÜNYA Haberleri

İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon, AP Başkanı Martin Schulz ile bir araya gelerek, ülkesinin AB’den ayrılmak istemediğini dile getirdi.

AB liderleri Birleşik Krallık’ın AB’den ayrılma sürecini ve atılacak adımları belirlemek üzere Brüksel’de toplanırken, İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon ise Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile bir araya geldi. Sturgeon, Schulz tarafından karşılandı. İkili basına poz vermesinin ardından heyetler arası görüşmeye geçti. Görüşmede, Birleşik Krallık’ın AB’den ayrılma karası ve İskoçya’nın tutumu ele alındı.

ARZUMUZU AÇIK BİR ŞEKİLDE İFADE ETTİK
Sturgeon, İskoçya’nın Avrupa’daki yerini koruma konusunda kararlı olduklarını ifade ederek, “Bu sürecin oldukça erken aşamasındayız. İskoçya’nın AB ile olan ilişkisini koruma arzusunu oldukça açık bir şekilde ifade etti. Ancak, önümüzde bulunan zorlukları da göz ardı etmiyorum” dedi.

Schulz ise İskoçya Başbakanını dikkatli bir şekilde dinlediğini ve çok şey öğrendiğini ifade etti. Schulz, Sturgeon’un gerçekleştireceği görüşmelerde insanların İskoçya’yı anlamasını amaçladığını kaydederek, İskoçya’nın Birleşik Krallık’ın diğer ülkelerinden farklı olarak AB’den ayrılmak istemediğini kaydetti.

Nicola Sturgeon, Birleşik Krallık’ta yapılan referandumdan AB’den ayrılma yönünde karar verilmesinin ardından ikinci bir bağımsız referandumun masada olduğunu ve Brüksel’le görüşmelere başlamak istediğini ifade etmişti. İskoçya yüzde 62 ile AB’de kalmak istemişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...