Ekvador Dışişleri Bakanı Long: Assange'ın sağlık durumu kötüye gidiyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ekvador Dışişleri Bakanı Long: Assange'ın sağlık durumu kötüye gidiyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Ekvador Dışişleri Bakanı Long, Ekvador'un Londra Büyükelçiliğine 4 yıl önce sığınan Wikileaks'in kurucusu Assange'ın sağlık durumunun kötüye gittiğini söyledi.

Ekvador Dışişleri Bakanı Guillaume Long, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nin 32. Oturumu'nun ardından gazetecilere, Ekvador'un Londra Büyükelçiliğine 4 yıl önce sığınan Wikileaks'in kurucusu Julian Assange hakkında açıklamalarda bulundu.

Assange'ın keyfi olarak gözaltında tutulduğunu ifade eden Long, "İngiltere ve İsveç, BM Keyfi Tutuklamalar Çalışma Grubu'nun Assange'ın keyfi olarak gözaltında tutulduğu şikayetini haklı bulmasını ve serbest bırakılması çağrısını göz ardı ediyor." dedi.

Long, şöyle konuştu:

"Assange, keyfi olarak gözaltında tutuluyor. Ekvador'un Londra Büyükelçiliği küçük bir alana sahip, Assange'ın temiz hava alacağı bir alan yok, ışık yetersiz ve sağlık durumu kötüye gidiyor. Bir kolunda sıkıntı var, büyükelçilikte sağlanan tedavi hastanede göreceği tedavinin yerini tutmuyor."

Assange, Haziran 2012'de İngiltere'deyken, hakkındaki İsveç'e iade kararının ardından Ekvador'un Londra Büyükelçiliğine sığınmıştı. Assange'ın büyükelçilik binasından çıkması halinde şartlı tahliye koşullarını ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklanması ve İsveç'e iade edilmesi bekleniyor. İngiliz mahkemesi 2012 yılında, Avustralya vatandaşı Assange'ın, iki kadına tecavüzle suçlandığı İsveç'e iadesine karar vermişti. Julian Assange, İsveç'e iade edilirse ABD'ye gönderilmekten korktuğu için Ekvador'un Londra Büyükelçiliğine sığınmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...