Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Türkiye'ye bu zor zamanda yardımcı olmaya hazır haldeyiz'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Türkiye'ye bu zor zamanda yardımcı olmaya hazır haldeyiz'

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Başkanı Barack Obama, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Müttefikimiz Türkiye'ye sahip olduğumuz her türlü yardımı teklif ettik ve bu zor zamanda onlara yardımcı olmaya hazır haldeyiz." dedi.

Obama, Kanada'daki Kuzey Amerika Liderler Zirvesi sonrasında düzenlenen basın toplantısında, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin konuştu.

Atatürk Havalimanı'nın dünyadaki en kalabalık havaalanlarından biri olduğunu belirten Barack Obama, Amerika'nın, Türk halkı ve bu terör saldırısından etkilenenler için dua ettiğini kaydetti.

Olayla ilgili bilgiler gelmeye devam ettiğini vurgulayan ABD Başkanı Obama, şunları söyledi:

"Müttefikimiz Türkiye'ye sahip olduğumuz her türlü yardımı teklif ettik ve bu zor zamanda onlara yardımcı olmaya hazır haldeyiz. Hala olayla ilgili bilgiler alıyoruz ama bunun terör ağlarına karşı verdiğimiz daha geniş, ortak mücadelemizin bir parçası olduğunu biliyorum. Onların köklerini kazımak için Türkiye ile yakından çalışmayı sürdüreceğiz."

Obama, insanları korumak için gerekli olan her şeyi yapacaklarını dile getirerek, "Sadece ölüm ve yıkım sunanları yenebileceğimize ve yeneceğimize eminim." ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...