Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Gönüllü 15 bin aşiret üyesi Musul operasyonuna katılacak'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Gönüllü 15 bin aşiret üyesi Musul operasyonuna katılacak'

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ta Ninova Valisi Hamadi, terör örgütü DAEŞ'in elindeki Musul'un geri alınması için başlatılacak operasyona, ülkenin tüm unsurlarından oluşan 15 bin aşiret mensubunun da katılacağını belirtti.

Irak'ta Ninova ilinin valisi Nevfel Hamadi, Ninova Aşiret Güçleri Komutanı Luveys Yusuf ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Musul'un terör örgütü DAEŞ'ten geri alınması için yapılan hazırlıklar hakkında bilgi verdi. 

Musul'un geri alınması için başlatılacak operasyona 15 bin aşiret üyesinin de gönüllü olarak katılacağını ifade eden Hamadi, aşiret gücünün, örgütün elinden geri alınan bölgelerin güvenlik ve istikrarını korumakla yükümlü olacağını söyledi.

"Haşdi Şabi'ye bağlıyız"

Ninova Aşiret Güçleri Komutanı Luveys Yusuf da güçlerinin, hükümet nezdinde yasal izne sahip olduğunu belirtti.

Mali ve idari olarak Haşdi Şabi (Şii milis gücü) çatısı altında yer alacaklarını anlatan Yusuf, "Ancak askeri emirlerin alınması ve hareket konusunda Ortak Operasyonlar Komutanlığına bağlı olacağız. Gücümüz, Musul'u kurtarma operasyonuna aktif bir şekilde katılacak güçlerin arasındadır." dedi.

Yusuf, aşiret güçlerinin, uluslararası koalisyon güçleri tarafından eğitileceğini kaydetti.

Irak Savunma Bakanı Halit Ubeydi, Musul'u kurtarma operasyonun ikinci aşamasının 12 Haziran'da başladığını bildirmişti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...