Almanya Savunma Bakanı İncirlik Üssü'nü ziyaret edecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Almanya Savunma Bakanı İncirlik Üssü'nü ziyaret edecek

DÜNYA Haberleri  / AA

Milli Savunma Bakanı Işık ile görüşen Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, yarın İncirlik Üssü'nü ziyaret edeceğini bildirdi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile görüşen Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, İncirlik'teki Almanya Silahlı Kuvvetleri unsurlarına sağlanan kolaylıklardan dolayı müteşekkir olduklarını belirterek, yarın İncirlik Üssü'nü ziyaret edeceğini bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, von der Leyen, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı nedeniyle Bakan Işık'ı telefonla aradı.

Terörist saldırılardan duyduğu üzüntüyü aktaran von der Leyen, Türkiye'nin yanında yer aldıklarını ifade etti. Ortak hedefin terörizmle ve DAEŞ ile mücadele olduğunu belirten von der Leyen, Almanya ve NATO'nun bu kapsamda Türkiye'nin yanında yer aldığını vurguladı.

Polonya'da 8-9 Temmuz'da düzenlenecek "NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi"nde Bakan Işık ile bir araya gelmeye yönelik isteğini ifade eden Almanya Savunma Bakanı von der Leyen, iki ülke silahlı kuvvetlerinin İncirlik Üssü'nde bir arada çalıştığını belirterek, Almanya'nın oradaki unsurlarının DAEŞ ile mücadeleye katkı sağladığına değindi.

İncirlik'teki Almanya Silahlı Kuvvetleri unsurlarına sağlanan kolaylıklardan dolayı müteşekkir olduklarını belirten von der Leyen, yarın üssü ziyaret edeceğini kaydetti.

Milli Savunma Bakanı Işık ise von der Leyen'e taziyelerinden dolayı teşekkür etti.

Işık, 1915 olaylarına ilişkin Almanya Federal Parlamentosu'nda alınan karar nedeniyle aşılması gereken sorunların olduğunu ifade ederek, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesini arzu ettiğini, ancak Türk halkının Almanya Federal Parlamentosunun aldığı karardan dolayı üzüntü duyduğunu belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...