Çeçen Cumhuriyeti İçkerya Zakayev'den Türkiye'ye taziye mesajı

Düzenleyen: / Kaynak: IHA
Çeçen Cumhuriyeti İçkerya Zakayev'den Türkiye'ye taziye mesajı

DÜNYA Haberleri  / IHA

Çeçen Cumhuriyeti İçkerya Başbakanı Akhmed Zakayev, Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısı nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine telgraf göndererek, terör saldırısını kınadı.

Çeçen Cumhuriyeti İçkerya Başbakanı Akhmed Zakayev, Atatürk Havalimanı’nda salı günü gerçekleştirilen terörist saldırı nedeniyle sabah saatlerinde Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine gönderdiği bir telgrafla Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk halkına yönelik terör saldırısını kınadı. Başbakan Akhmed Zakayev mesajında saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilerken, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin düşmanlarının böylesine alçakça saldırıların ülke yöneticilerinin Türkiye’yi korumalarını ve uluslararası arenada Türkiye’nin çıkarlarını savunmalarını engelleyemeyeceği gibi Türkiye halkının da cesaretini kıramayacağını vurguladı.

Çeçen Cumhuriyeti İçkerya Hükümeti Bakanlar Kurulu Başkanı Akhmed Zakayev mesajında, “Rusya’nın, Çeçenya’da ve Sovyetler Birliği’nin diğer eski bölgelerinde uyguladığı harp taktiklerini Türkiye’de de uygulayabileceği konusunda uyarmıştık. Putin’in ‘Türkiye’ye yönelik turizm ambargosunu kaldıracaklarına’ yönelik açıklamaları, Rus gizli servislerinin gelecekte bu tip saldırılardan kaçınacağı manasına gelmektedir” ifadelerine yer verdi.

Taziye mesajı Başbakan Zakayev’in tüm Çeçen halkının, bu saldırıdan zarar görenlerin ve yakınlarının acılarını paylaştığını belirtmesiyle son buldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: IHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...