HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İngiltere'de yeni 'Demir Leydi' ihtimali

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İngiltere'de yeni 'Demir Leydi' ihtimali
İngiltere, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Birleşik Krallık'ta geçen hafta yapılan Avrupa Birliği (AB) referandumundan "Brexit" kararının çıkmasının ardından boşalacak başbakanlık koltuğu için, Muhafazakar Partili İçişleri Bakanı Theresa May aday olduğunu açıkladı.

İktidardaki Muhafazakar Parti'nin liderliği için favori isimlerden biri olarak gösterilen May, İngiltere'nin başkenti Londra'da basın toplantısı düzenledi. 

Birleşik Krallık'ı birleştirmek için çalışılması gerektiğini dile getiren May, "Brexit, Brexit demektir. Kampanya yürütüldü, referandum yapıldı ve halk kararını verdi." dedi. May, ikinci bir referandum ihtimalinin olmayacağını kaydederek, 2020 yılından önce ülkede erken genel seçimin yapılmaması gerektiğini de ifade etti.

Referandumdan önce ülkesinin AB'de kalması yönünde kampanya yürüten May, "Britanya'nın AB ile ticari ilişkilerinde ve Birleşik Krallık'ta yaşayan yabancı insanların yasal statülerinde değişiklik olmamalı." dedi.

Başbakan olmak için en iyi aday olduğunu düşündüğünü dile getiren May, Almanya Başbakanı Angela Merkel'e benzetilmesiyle ilgili soruya, "Kendimi hiçbir siyasetçiyle şimdiye kadar kıyaslamadım. Kendi yolumu belirledim." yanıtını verdi.

May, "Şov yapmayı seven bir politikacı olmadım. Parlamentonun etrafındaki barlarda içmeye gitmiyorum. Sadece işimi yapıyorum. Yaptığım işlerle beni değerlendirebilirsiniz." diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...