Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İngiltere'de Boris Johnson aday değil

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İngiltere'de Boris Johnson aday değil

DÜNYA Haberleri  / AA

Eski Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, AB referandumundan "Brexit" kararının çıkmasının ardından boşalacak başbakanlık koltuğu için aday olmayacağını açıkladı.

Eski Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, Birleşik Krallık'ta geçen hafta yapılan AB referandumundan "Brexit" kararının çıkmasının ardından boşalacak başbakanlık koltuğu için aday olmayacağını açıkladı.

AB referandumunda ülkenin birlikten ayrılması için yürütülen kampanyanın liderliğini yapan Johnson, başbakanlık için en güçlü aday olarak gösteriliyordu. Johnson, adaylık için sürenin dolmasına dakikalar kala düzenlediği basın toplantısıyla, aday olmayacağını ilan etti. Johnson, Birleşik Krallık'ın AB'den çıkma sürecini yürütecek yeni yönetime destek vereceğini söyledi.

Johnson'ın kararı, referandum sürecinde Brexit için birlikte kampanya yürüttüğü Adalet Bakanı Michael Gove'un sabah adaylığını ilan etmesinin ardından geldi.

Gove, adaylığını duyurduğu mesajda, Johnson'a destek vermeyi planladığını ancak Johnson'ın "görev için gereken liderlik vasfından yoksun" olduğunu gördüğü için aday olmaya karar verdiğini söylemişti.

Türk kökeniyle de bilinen 52 yaşındaki Johnson, Osmanlı döneminde Damat Ferit Paşa hükümetinde bakanlık yapmış Ali Kemal Bey'in torunun oğlu. Johnson, 2008-2016 yıllarında başkent Londra'nın belediye başkanlığını yaptı

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...