DAEŞ'in binlerce gizli belgesi Pentagon'da

Düzenleyen:
DAEŞ'in binlerce gizli belgesi Pentagon'da

DÜNYA Haberleri

ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri DAEŞ'e ait binlerce belgeyi ele geçirdi. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon bu belgelerle DAEŞ'in ağlarını ve kullandığı teknikleri çözmeyi hedefliyor.

Suriye'de DAEŞ'le mücadele eden ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri, DAEŞ'e ait belgeleri ele geçirdi. Buna ilişkin açıklama, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan geldi.

Pentagon kaynakları, Menbiç'i DAEŞ'ten almak için savaşan Suriye Demokratik Güçleri kentin hemen dışında güneyiyle batısında yeni mevziler elde ettiğini duyurdu. Buralarda DAEŞ militanlarının kullandığı karmaşık tüneller bulundu.

Tünellerde DAEŞ'e ait 10 bin kadar belge ele geçirildi. Belgelerin yanısıra, cep telefonları, laptoplar, haritalar ve dijital cihazlar da bulundu.

ABD'li yetkililer bunların incelenmesiyle DAEŞ'in oluşturduğu ağlar ve kullandığı tekniklerin daha iyi anlaşılacağı görüşünde.

Diğer yandan Suriye'nin güneydoğusunda da yine ABD destekli Suriyeli muhalif bir grup El-Bukemal sınır kapısı yakınlarında DAEŞ ile çatışıyor.

Bununla amaç DAEŞ'in Suriye ile Irak arasındaki ikmal hatlarını kesmek. Böylece DAEŞ militanlarının Irak'tan Suriye'ye, Suriye'den de Irak'a geçişlerinin önüne geçilmesi hedefleniyor. 

Pentagon'un son verilerine göre DAEŞ'e katılan yabancı militan sayısı geçen ay 2 bin iken, bu ay bu sayı 200'e düştü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...