'Esad ve PYD vazgeçilmezimiz değil'

Düzenleyen: / Kaynak: Yenişafak
'Esad ve PYD vazgeçilmezimiz değil'

DÜNYA Haberleri  / Yenişafak

Rusya Milli Güvenlik Akademisi Dış İlişkilerden sorumlu Başkan Yardımcısı Talat Enveroviç, Rusya'nın gerekirse Beşar Esad ve PKK'nın Suriye kolu PYD'den vazgeçebileceğini söyledi.

Türkiye ile Rusya arasındaki sorunun çözümünde kritik görüşmeler gerçekleştiren ve iki ülke arasında mekik diplomasisi yürüten Enveroviç, önemli açıklamalarda bulundu. Rusya Milli Güvenlik Akademisi Dış İlişkilerden sorumlu Başkan Yardımcısı Enveroviç, bu görevinin yanı sıra sınır ihlali yapan Rus jetinin düşürülmesi sonrası bozulan ilişkilerin düzeltilmesi için başlatılan diplomasinin mimarlarından... Ahıska Türkü Enveroviç, Türkçe'ye çok hakim ve Kremlin'e yakın olarak çalışıyor.
RUSYA SURİYE'DEKİ POZİSYONU DENGELEYECEK
Enveroviç'e göre Rusya, Suriye'deki pozisyonunu dengeleyecek ve PYD konusunda Türkiye'nin çıkarlarına uygun davranacak.
ESAD RUSYA İÇİN VAZGEÇİLMEZ DEĞİL
Enveroviç, “Rusya'nın, Bayır Bucak Türkmenleriyle ne sorunu olabilir? Rusya askeri harekatları Esad'dan aldığı harita ve koordinatlara göre yaptı. Bu Esad'ın planıydı. Ama Esad Rusya için vazgeçilmez değil” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Yenişafak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...