Putin'in inanılmaz serveti

Düzenleyen:
Putin'in inanılmaz serveti

DÜNYA Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkındaki "dünyanın en zengin 2. kişisi olduğu iddiası hala güncelliğini koruyor. Putin'in 70 milyar dolarlık gizli bir serveti olduğu öne sürülüyor.

Türkiye'nin Rus jetini düşürmesiyle başlayan kriz, 7 ay sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin'e yazdığı bir mektupla sona erdi. Vladimir Putin'in attığı imza ile Rusya, TÜrkiye'ye uyguladığı ekonomik yaptırımları ve seyahat kısıtlamalarını kaldırdı.

DÜNYANIN EN ZENGİN 2. KİŞİSİ

Bu gelişmeler, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkındaki bir iddiayı tekrar akıllara getirdi. Celebritynetworth adlı internet sitesi, Vladimir Putin'in yaklaşık 70 milyar dolar serveti olduğunu öne sürdü. Bu iddia Putin'i, Microsoft'un kurucusu Bill Gates'ten sonra dünyanın en zengin 2. kişisi konumuna getiriyor.

AİLEDEN ZENGİN DEĞİL

Babası asker, annesi de fabrika işçisi olan Putin, iddiaya göre komuniszmin çökmesiyle Gazprom'dan yüzde 4.5'lik bir pay almış. Aynı zamanda kendisinin Surgutneftegas isimli enerji şirketinin de yüzde 50'sine sahip olduğu söyleniyor.

Gazprom'un yıllık geliri 100 milyar doların üzerinde. Gazprom'un yüzde 4.5 hissesine sahip olmak demek ise milyonlarca dolar gelir anlamına geliyor. Putin'in yatırımları sadece Rusya ile sınırlı da kalmamış. Rusya'nın liderinin İsviçreli petrol şirketi Guvnor'da da hissesi olduğu belirtiliyor.

KALESİ BİLE VAR!

Putin'in aynı zamanda lüks saatlere de tutkun olduğu biliniyor. Kendisinin taktığı Philippe Patek marka saatlerinden oluşan koleksiyonun değerinin 700 bin dolar olduğu söyleniyor. Kendisinin sahip olduğu söylenen 40 milyon dolarlık yat ise servetinin en nadide parçalarından biri. Rus liderin ülke çapında '20 tane villası var' deniyor. Bunların içinde bir tane de tarihi kale olduğu da iddialar arasında. Kendisinin gayrimenkullerinin değerinin 1 milyar doları aştığı belirtilmekte.

Resmi kayıtlara göre yıllık kazancı 187 bin dolar olan Putin'in 500 bin dolarlık bir servetinin bulunduğu belirtiliyor.

200 MİLYAR DOLAR SERVET

Öte yandan Hedge fon yöneticisi Bill Browder ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dünyanın en zengin adamı olduğunu iddia etmişti. Browder'a göre Putin'in kişisel servetinin değeri 200 milyar dolar. rowder, "Rusya'da 14 yıldır iktidarda, ülke çok para kazandı. Bu paralar okullara harcanmadı, yollara harcanmadı. Bu paralar İsviçre'de banka hesaplarında" şeklinde açıklama yapmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...