Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'nin hava saldırılarında ölen sivil sayısı açıklandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD'nin hava saldırılarında ölen sivil sayısı açıklandı

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD yönetimi, savaş bölgeleri dışında terörle mücadele amaçlı düzenlenen hava saldırılarında 2009-2015 döneminde en az 64, en çok 116 sivilin öldüğünü bildirdi.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Barack Obama'nın koltuğu devraldığı 20 Ocak 2009'dan 2015'in sonuna kadar geçen sürede düzenlenen hava saldırıları ve bu saldırılardaki ölümlere ilişkin uzun zamandır beklenen istatistikleri kamuoyuna açıkladı.

İlk kez bu kadar detaylı açıklanan resmi kayıtlara göre, Amerikan güçleri Irak, Suriye ve Afganistan'ı kapsayan "savaş bölgeleri" dışında 6 yılda terörle mücadele amacıyla 473 hava saldırısı düzenledi. Bu saldırılarda 2 bin 372 ile 2 bin 581 arasında savaşçı öldürüldü.

Hava saldırılarında en az 64, en fazla 116 sivilin öldüğünün değerlendirildiği kaydedildi.

Yönetimden rakamları açıklamasını talep eden bağımsız kuruluşlar, ölen sivil sayısının 200 ile bin 100 arasında bulunduğunu öngörüyordu. Yönetimin rakamları, tahminlerin çok gerisinde kaldı.

Washington yönetiminin açıkladığı istatistiklerin daha çok Pakistan, Yemen ve Somali ile Kenya gibi bazı Afrika ülkelerinde düzenlenen hava saldırılarını kapsadığı belirtiliyor. Afganistan, Irak ve Suriye'deki saldırılarda ölen kişilere ilişkin bilgi ise paylaşılmadı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...