Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Halep'te yerleşim yerine hava saldırısı: 16 ölü, 25 yaralı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Halep'te yerleşim yerine hava saldırısı: 16 ölü, 25 yaralı

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye ordusuna ait savaş uçağının Halep'te muhaliflerin kontrolündeki sivil yerleşim yerine düzenlediği saldırıda 16 sivil öldü, 25 kişi de yaralandı.

Suriye ordusuna ait savaş uçağının Halep'te muhaliflerin kontrolündeki Tarik el-Bab semtinde sivil yerleşim yerine düzenlediği hava saldırısı sonucu 16 kişinin hayatını kaybettiği, 25 kişinin yaralandığı bildirildi.

Halep'teki sivil savunma yetkililerinden İbrahim Ebu Leys, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orduya ait bir savaş uçağının Halep'te yönetim karşıtlarının kontrolündeki Tarik el-Bab semtinde sivil yerleşim yerini bombaladığını söyledi.

Saldırıda aralarında kadın ve çocuklarında yer aldığı 16 sivilin hayatını kaybettiğini, 25 kişinin de yaralandığını aktaran Leys, olay bölgesinde çok sayıda yerleşim yerinin hasar gördüğünü kaydetti.

Rejim güçleri 4 yıldan bu yana Halep'te muhaliflerin kontrolünde yer alan semtlerdeki, çarşı, pazar, okul ve hastanelere misket, vakum ve varil bombasıyla saldırıyor.

Muhalif bölgelerdeki yerleşim yerleri Esed güçlerinin kara ve hava bombardımanı sonucu harabeye dönerken, yollar kullanılmaz hale gelmiş durumda. Elektrik ve suyun da kesik olduğu muhalif bölgelerde halk elektriği aldığı jeneratörlerden sağlarken suyu ise kuyulardan temin etmeye çalışıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...