İranlı komutanın tehdidine IKBY'den yanıt

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İranlı komutanın tehdidine IKBY'den yanıt

DÜNYA Haberleri  / AA

IKBY, İranlı komutan Selami'nin "İran'a tehdit oluşturan her noktayı hiç tereddüt etmeden yok edeceğiz." açıklamasının ikili ilişkilere uygun olmadığını ve bu tür tehditleri kabul etmediklerini açıkladı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), İran Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Hüseyin Selami'nin "İran'a tehdit oluşturan her noktayı hiç tereddüt etmeden yok edeceğiz." açıklamasının ikili ilişkilere uygun olmadığını ve bu tür tehditleri kabul etmediklerini açıkladı.

IKBY'nin Başbakanlık resmi sitesinden yapılan açıklamada, "İran ile Kürdistan Bölgesel Hükümeti arasındaki dostane ve tarihi ilişkilere rağmen Komutan Selami'nin ortaya koyduğu tavrı uygunsuz görüp, tehditlerini kabul etmiyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Selami'nin kullandığı üslubun diyalog ortamına aykırı olduğu kaydedilen açıklamada, "Her iki taraf arasında sıkı bir diyalog ve karşılıklı anlayışın olduğu bir dönemde böylesi bir tehdit diyaloğun doğasına tamamen terstir. Bu tehditler ikili ilişkilere hizmet etmediği gibi hiçbir şekilde o dil, Kürdistan Bölgesi'ne karşı kullanılmamalıdır." denildi.

IKBY hükümetinin açıklamasında İran ile ilişkilerin önemine de vurgu yapılarak şu ifadelere yer verildi:

"İran İslam Cumhuriyeti ile ilişkilerimize önem gösterdiğimiz gibi sürekli birçok alanda bu ilişkilerin gelişmesi için girişimler içerisindeyiz. Kürdistan bölgesi ve İran halkının çıkarları adına, hükümetimiz ilişkilerin korunması, dostane yardımların gelişmesi, uluslararası yasaların uygulanması ve iyi komşuluk temeline bağlı kalınması perspektifinden bakarak, her zaman gerçek barış ve istikrara vesile olmaya çalışmıştır."

İran Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Selami, dün yaptığı bir konuşmada "Irak'ın kuzeyindeki siyasi yetkililere, yükümlülüklerine bağlı kalmaları uyarısında bulunuyorum. İran'a tehdit oluşturan her noktayı hiç tereddüt etmeden yok edeceğiz." demişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...