İngilizler, AB için sokaklara döküldü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İngilizler, AB için sokaklara döküldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Birleşik Krallık'ta yapılan Avrupa Birliği (AB) referandumunda birlikten ayrılık (Brexit) kararı çıkması, İngiltere'nin başkenti Londra'da binlerce kişi tarafından protesto edildi.

"Avrupa için marş" adlı gösteri yürüyüşü için her yaş grubundan katılımcılar, ülkenin en büyük parkı Hyde Park yakınında toplandı.

Farklı kentlerden AB taraftarlarının da destek verdiği gösteride protestocular, tarihi İngiliz Parlamentosu'na kadar yürüdü.

Yaklaşık 5 saat süren protestoda, AB destekçisi binlerce kişi, yürüyüş boyunca Brexit kararına yönelik tepkilerini "Yüzde 48 AB'yi istiyor", "48'iz, daha fazla yalan, daha fazla nefret yok", "Birlikte daha güçlüyüz" gibi sloganlar atarak dile getirdi, "Ben Avrupamdan çıkmıyorum", "AB benim geleceğim", "Bizim geleceğimiz, bizim tercihimiz" ve "Ben İngilizim, ben Avrupalıyım" yazılı pankartlar taşıdı.

"İstikrar ve barış için AB'de kalmalıyız"

Gösteriye katılanlardan emekli öğretmen 58 yaşındaki Francis Harriet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 ay önce emekli olduğunu ve emekliliğini İspanya'da geçirmeyi planladığını belirterek, "AB birçok eğitim faaliyetlerine kaynak oluşturuyor. Bu sayede ayakta olan birçok kuruluş var. Ayrıca elimizdeki fırsatları değerlendirme bakımından, mesela ben artık başka bir AB üyesi ülkede hayatıma devam etmek istiyorum. Belirsizlikler ve istikrarsızlık hayatımızı planlamamıza engel oluşturuyor. İstikrar ve barış için AB'de kalmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

AB vatandaşlarından gösteriye destek

Londra'daki gösteri için Cambridge kentinden gelen Fransız vatandaşı 36 yaşındaki Vincent Barry de, referandumda AB'de kalınması için oy veren yüzde 48'lik kesime destek vermek üzere yürüyüşe katıldığını kaydederek, "4 yıldır bu ülkede AB'nin sağladığı fırsatlarla yaşıyor ve tercüman olarak çalışıyorum. Benim gibi Avrupa ülkelerinde bulunan Britanyalı vatandaşlar var. Bu muhteşem bir olanak. AB mükemmel değil ancak sorunlara çözümler bulunabilir. AB'nin en büyük başarısı, uzun yıllardır barış sağlaması." dedi.

Bu arada, başka şehirlerde düzenlenen gösterilerde de sandıktan çıkan Brexit kararı protesto edildi, Birleşik Krallık'ın AB üyesi olarak kalması istendi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...