AB'den mültecilere 2 milyar Euro

Düzenleyen:
AB'den mültecilere 2 milyar Euro

DÜNYA Haberleri

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ve Türkiye’nin katıldığı Brüksel’deki son toplantıda mültecilere yapılacak maddi yardımın hızlandırılması kararı alındı.

Bu çerçevede Avrupa Birliği Komisyonu, sığınmacı anlaşmasıyla Türkiye’ye vermeyi taahhüt ettiği fonun 2 milyar euroluk kısmını temmuz ayı sonuna kadar serbest bırakacağını zirveye katılan Türk ekibine bildirdi. Bu arada, Suriyeli sığınmacılara destek veren projelerde kullanılacak fon için şimdiye kadar 740 milyon euroluk kaynak aktarıldığı öğrenildi. Şu ana kadar gelen paranın, Türkiye’deki Suriyeli sığınmacıların sağlık, eğitim, altyapı, gıda ve diğer ihtiyaçları için geliştirilen projelere harcanacağı açıklandı. Bu çerçevede, sözkonusu fonun halen 150 milyon euroluk kısmı çeşitli projeler için onay aldı. Buna karşılık, 105 milyon euroluk ödeme yapıldığı ifade edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...