Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'İstanbul'daki gibi bir saldırı Almanya'da da gerçekleşebilir'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'İstanbul'daki gibi bir saldırı Almanya'da da gerçekleşebilir'

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya iç istihbarat servisi Federal Anayasayı Koruma Teşkilatının Başkanı Hans-Georg Maassen, Atatürk Havalimanı'ndaki gibi bir terör saldırısının Almanya'da da gerçekleşebileceği uyarısında bulundu.

Maassen, Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine yaptığı açıklamada DAEŞ’in kendi bölgesinde askeri alanda aldığı darbelerin Avrupa'daki güvenlik durumunu iyileştirmediğini belirterek, terör örgütünün Avrupa'da gerçekleştirdiği saldırılarla sadece korkutmayı amaçlamadığını, aynı zamanda kendi taraftarlarına "var olduğu" yönünde bir mesajı da içerdiğini kaydetti.

"İstanbul'daki gibi bir saldırının bizde de gerçekleşme ihtimalini dışlayamayız." ifadesini kullanan Maassen, son aylardaki sığınmacı akınından dolayı güvenlik güçlerinin ek sınamalarla karşı karşıya olduğunu belirtti.

DAEŞ'in görevlendirmesiyle 17 kişinin sığınmacı olarak kendini gizleyerek seyahat ettiği yönünde güçlü ipuçlarının bulunduğunu ifade eden Maassen, bunların çoğunun ya öldüğünü ya da cezaevinde bulunduğunu, ikisinin ise Paris’teki terör saldırılarında öldüğünü kaydetti.

Almanya'ya geçen yıl 1 milyondan fazla sığınmacı girmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...