Gazze Başbakanı Haniye: Erdoğan'a minnettarız

Gazze Başbakanı Haniye: Erdoğan'a minnettarız

DÜNYA Haberleri

Gazze Başbakanı İsmail Haniye, A Haber'e konuştu.

Türkiye ve İsrail arasında anlaşma imzalandı, ilişkiler yumuşama dönemine girdi. Türkiye'nin masada güçlü duruşu sayesinde, artık Gazze'ye yardım gemisi gönderiliyor.  Gazze Başbakanı İsmail Haniye, A Haber'e konuştu. Haniye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a diplomatik çabalar için teşekkür etti ve yardım gemisinin gönderilmesinin önemine dikkat çekti.

“GAZZELİLERİN YÜKÜ HAFİFLEYECEKTİR”

Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Türkiye hükümeti ve halkına geçtiğimiz yıllar boyunca Gazze'ye uygulanan ambargonun hafifletilmesi için gösterdikleri çabalar dolayısıyla minnettarız. Kendisine Gazze'de yaşayan halkımızın 10 yıldır yaşadığı büyük acıları sona erdirmek için yaptıklarından dolayı müteşekkiriz. Elektrik, su, konut sorunlarının çözülmesi, Gazze'deki halkımızın yükünü hafifletecektir inşallah. Türkiye'deki dostlarımıza sesleniyoruz. Onlara güvenimiz sonsuz. Diplomatik çabalarını, sağlam duruşlarını devam ettirmelerini ve en nihayetinde Gazze halkının bu yaşadığı ablukaya tamamen son verilmesini istiyoruz.

“TERÖR SALDIRILARINI KINIYORUZ”

İsmail Haniye, Türkiye'nin birliğini hedef alan terör saldırılarını da kınadı, “Türkiye'nin ve Türk halkının yanındayız.” dedi. Türkiye'de yaşanan, halkın güvenliği ile istikrarını hedef alan terör saldırılarına karşı oradaki dostlarımızın yanındayız. Özellikle İstanbul'da yaşanan son saldırıda Filistinli vatandaşlardan da yaralanan ve ölenler oldu. Bunda da bir kader bağı olduğuna inanıyorum. Biz Türkiye'nin istisnasız yanındayız. Hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerimizi gönderiyoruz. Yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Bölgenin güçlü ülkesi, İslam dünyasını, özellikle de Filistin davasını sahiplenen ve kuşatmaya karşı mücadele eden Türkiye'yi hedef alan bu terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...