Ukrayna'nın Eurovision ev sahipliği krize dönüştü! Uygun yeri yok

Düzenleyen:
Ukrayna'nın Eurovision ev sahipliği krize dönüştü! Uygun yeri yok

DÜNYA Haberleri

Eurovision'un galibi olan Ukrayna, uygun yerinin olmadığını söyleyerek ülkenin Eurovision'a ev sahipliği yapabilecek donanımda bir binaya sahip olmadığını açıklayarak yeni bir bina inşa edeceklerini söyledi.

"1944" isimli şarkıyla Eurovision'un galibi olanUkrayna, gelecek yıl yapılacak şarkı yarışması için uygun yerinin olmadığını söyledi.

YENİ BİR BİNA İNŞA EDİLECEK

"Gerçekten uluslararası ihtiyaçları karşılayacak bir binamız yok" diyen Ukrayna Kültür Bakanı Yevhen Nyschuk, ülkenin Eurovision'a ev sahipliği yapabilecek donanımda bir binaya sahip olmadığını açıklayarak yeni bir bina inşa edeceklerini söyledi.

UYGUN DEĞİL

Ukrayna, ulusal etkinliklerinin gerçekleştiği NSC Olimpiyskiy isimli bir stadyuma sahip. Fakat Nychuk, şarkı yarışması yapılacak alanın bir çatısının olması gerektiğini belirtti. Bununla birlikte stadyumun, film ekipmanları için uygun olmadığını da sözlerine ekledi.

Ukrayna'nın Eurovision ev sahipliği krize dönüştü! Uygun yeri yokTÜRKLERDEN BÜYÜK İLGİ GÖRMÜŞTÜ

Ukraynalı şarkıcı Jamala, Kırım Tatarlarının trajedisini anlatan "1944" isimli şarkıyla, 14 Mayıs'ta Stockholm'de düzenlenen Eurovision'da birinci olmuştu. Şarkı, içerdiği Türkçe sözler nedeniyle Türklerden de büyük ilgi görmüştü. Bu yıl Ukrayna, şarkı yarışmasından zaferle ayrıldığı için, Eurovision gelecek yıl Ukrayna'da yapılacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...