Yardım alan Gazzeliler Türkiye'ye dua ediyor: Size minnettarız

Düzenleyen:
Yardım alan Gazzeliler Türkiye'ye dua ediyor: Size minnettarız

DÜNYA Haberleri

Türkiye’den Gazze’ye Lady Leyla adlı gemi ile gönderilen yardım malzemelerinin ilk kısmı ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Sabah saatlerinden itibaren yardım konvoyunun yolunu gözleyen Gazzeliler bayram yaptı

Mersin Limanı’ndan geçen hafta cuma günü yüklenerek 35 saatlik yolculuğun ardından hafta sonunda İsrail’in Aşdod Limanı’na ulaşan “iyilik gemisi” Lady Leyla’dan ilk yardım malzemeleri tırlara yüklenerek Gazze’ye gönderildi.  Yardımlar sayesinde yaralarını saracak olan Gazze halkı, Türkiye’ye minnettar. Türkiye’nin acıları dindirmek için her türlü desteği verdiğini belirten halk, “Elektrik, su ve konut sıkıntısı çözülünce yükümüz hafifleyecek. Türk dostlarımıza güvenimiz sonsuz. Dualarımız sizinle” dedi. Değeri 25 milyon lirayı bulan yardım malzemelerinin ilk bölümü Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı’na ulaştırıldı. Buradan Filistinli yetkililer tarafından alınan yardım malzemeleri, Filistin hükümeti tarafından onaylanan ihtiyaç sahibi listesine göre dağıtılmaya başlandı. AFAD ve Türk Kızılayı’nın çalışmasıyla toplanan 13 bin 775 gıda kolisi, 5 bin ton un, 3 bin ton şeker, 2 bin ton pirinç, 500 ton ayçiçek yağı, 100 bin giysi, 20 bin ayakkabı, 10 bin 104 oyuncak ve bin 500 bebek bezinden oluşan yaklaşık 11 tonluk yardımın 8 tırlık kısmı dağıtıldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren yardım konvoyunun yolunu gözleyen özellikle Gazzeli çocuklar büyük sevinç yaşadı. İsrail’in Aşdod limanındaki gemide kalan diğer yardım malzemelerin de birkaç gün içinde Gazzelilere dağıtılacağı belirtildi.

YENİ PROJELER HAZIR
Nakliye ve dağıtıma eşlik eden Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Türkiye’nin Filistin’e ve Gazze’ye yapmış olduğu yardımların süreceğini söyledi. Kınık, “İnsani yardım ve alt yapı boyutu önemli. Bunun içinde özellikle içme suyu ve atık suyu arıtma tesisleri inşa edilmesi, enerji temini projeleri var. Bu konuda atılacak adımlarla ilgili bayramla beraber Türkiye’den teknik heyetler ziyarete başlayacak ve fizibilite yapılacak. Elde hazır projeler var, bu projelerin uygulanmasına en kısa sürede başlanacak. Ayrıca, Gazze’ye yapılan en önemli yardımlardan bir tanesi eğitim ve araştırma hastanemiz. Binası bitti. Ekipmanlarının, tefrişatın ve teçhizatın yapılmasıyla ilgili TİKA’nın yapmış olduğu koordinasyonlar yine bu anlaşma sayesinde kolaylaştırıldı. Bu malzemeler ve ekipmanlar da girdikten sonra burada Gazze’nin en ileri eğitim ve araştırma hastanesi TİKA tarafından devreye alınacak” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...