Patlayıcı tespit aletleri bozuk çıktı, 213 kişi öldü

Düzenleyen:
Patlayıcı tespit aletleri bozuk çıktı, 213 kişi öldü

DÜNYA Haberleri

Terör örgütü DAEŞ’in Irak’ta gerçekleştirdiği en kanlı saldırılardan biri olan Bağdat’taki bombalı eylemde ölenlerin sayısı 213’e ulaştı.

300’e yakın kişinin yaralandığı saldırıdan, Irak’ın Şii Başbakanı Haydar İbadi yönetimindeki hükümetin sorumluğu olduğu ortaya çıktı. Bağdat’ın tamamını saran güvenlik noktalarında kullanılan patlayıcı tespit cihazlarının tamamının bozuk olduğu, hiçbir işe yaramadığı ve DAEŞ gibi terör örgütlerinin başkentte cirit attıkları bildirildi. Başbakan İbadi, skandalın ortaya çıkmasının ardından, Bağdat ve diğer şehirlerdeki kontrol noktalarında bulunan patlayıcı tespit cihazlarının toplatılması ve bunlarla ilgili yolsuzlukların araştırılması talimatını verdi.  Sözkonusu skandal Irak devlet televizyonu tarafından da duyuruldu. Haberde, “patlayıcı tespit cihazlarının verimli olmadığı” ifadesi kullanıldı. İbadi, ayrıca kontrol noktalarında nöbet tutan güvenlik güçlerinin cep telefonu kullanmasına da yasak getirdi. Saldırının yaşandığı Şii bölgesini ziyaret etmek isteyen Şii Başbakan İbadi, protestoyla karşılaşmıştı. Bir grup gösterici İbadi’ye “Hırsız” diye bağırmıştı. Adeta linç edilmek istenen İbadi, korumalarının sayesinde aracına binerek bölgeden hızla kaçarken taş yağmuruna tutulmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...