Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriye'de bombardıman tehdidi altında bayram telaşı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Suriye'de bombardıman tehdidi altında bayram telaşı

DÜNYA Haberleri  / AA

Halep'te halk muhaliflerin denetiminde bulunan bölgelerde rejimin bombardıman korkusuna rağmen bayrama hazırlanıyor.

Suriye'de uzun süredir rejimin yoğun hava ve kara saldırılarına maruz kalan Halep'te muhaliflerin denetiminde bulunan bölgelerde, Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla çarşı ve pazarlar hareketlenmeye başladı.

Esed rejimine ait savaş uçakların son olarak 2 Temmuz'da bombaladığı Halep'in muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde halk ramazan ayının son günlerinde bayram alışverişi için dışarı çıkıyor.

Suriyeliler, bombardıman korkusuna rağmen bayrama hazırlanmak için elbise, şeker ve tatlıların satıldığı çarşılara yöneldi.

Halep'teki esnaflardan Ebu İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bombardımana rağmen pazarların dolu olduğunu söyledi.

Ebu İbrahim "Elhamdülillah, her şeye rağmen gördüğünüz gibi çarşı ve pazarlar dolu, eğer hava saldırıları olmazsa yoğunluk daha da artacak. Allah'a şükür pazarda alışveriş yapılıyor." diye konuştu.

Halep'teki Sukeri pazarında elbise satan esnaflardan Ebu Ubeyde de, "Her şey görüldüğü gibidir. Ürünler biraz pahalı. Kastello yolu kapandığı için her şey pahalı olmaya başladı. Ama her şeye rağmen Allah'a şükürler olsun." ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...