Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'İstihbarat servisleri tek çatı altında toplanmalı'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'İstihbarat servisleri tek çatı altında toplanmalı'

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa’da, Paris’i kana bulayan terör saldırılarının ardından kurulan parlamento soruşturma komisyonu hazırladığı raporu bugün kamuoyuna açıkladı.

Şubat ayında kurulan komisyon, "Ülkedeki istihbarat servislerinin terörle mücadelede etkili olmak için tek çatı altında toplanmasını" önerdi. 

Komisyon Başkanı Georges Fenech, basına yaptığı açıklamada, istihbarat servislerinin tek çatı altında toplanmasının, istihbarat zafiyetini önleyeceğini savundu. 

"Uluslararası terör tehdidine karşı daha iddialı bir istihbarat servisi oluşturmamız gerekir." diyen Fenech, istihbarat servisleri arasındaki iletişimsizlik yüzünden, Charlie Hebdo dergisine saldırı düzenleyen teröristlerden Said Kouchi ile ilgili teknik takibin bu kişi eyleme geçmeden bir süre önce kaldırıldığına dikkati çekti. 

Fenech, Musevi marketine kanlı bir saldırı düzenledikten sonra polis operasyonu ile ölü ele geçirilen Amedy Coulibaly’nin cezaevinde radikalleşmesinin ardından tahliye edildikten sonra izlenmemesini yine "istihbarat zafiyeti" olarak gösterdi.

"Başbakan’a bağlı ulusal terörle mücadele merkezi kurulmalı"

Komisyon üyesi ve raporu kaleme alan Sosyalist milletvekili Sebastien Pietrasanta ise yaptığı açıklamada, "Ülkenin iki büyük istihbarat servisinin şefi de, komisyonda yapılan oturumlarda, 2015’deki saldırıların ciddi bir istihbarat zafiyeti olduğunu kabul etti." dedi.

Paris’teki terör saldırılarına üç farklı güvenlik biriminin müdahale ettiğini belirten Pietrasante, bu tür operasyonların tek bir biriminin kontrolünde olmasının daha doğru olacağını savundu. 

Raporda, ABD’de 11 Eylül saldırılarının ardından kurulan birim gibi, Başbakan’a bağlı ulusal terörle mücadele merkezi kurulması istendi.

Paris’te geçen yıl ocak ayında Charlie Hebdo ve Musevi marketine düzenlene saldırılarda 17, kasım ayından Paris’te 6 farklı bölgede düzenlenen terör saldırılarında ise 130 kişi hayatını kaybetmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...