'Suriye'de muhalifler ramazanda önemli başarılar elde etti'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Suriye'de muhalifler ramazanda önemli başarılar elde etti'

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Başkanı Enes el-Abde, muhaliflerin ramazanda önemli zaferler elde ettiğini belirtti.

Abde'nin Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı açıklamada, Rusya ve İran'ın yardımıyla sahada ilerleme kaydetmek isteyen rejimin çabalarının boşa çıkarıldığı ifade edilerek, "Önce Allah'ın yardımı sonra kahraman savaşçıların direnişi sayesinde muhalifler ramazan ayı içerisinde Halep kırsalı, Lazkiye'nin çeşitli bölgeleri ve sahil cephelerinde önemli zaferler elde etti." ifadesini kullandı.

SMDK'nın ve kendisinin Suriye halkına selamlarını ileten Abde, devrimin hedeflerine bağlı kalacakları taahhüdünde bulunarak, devrimin ilkelerine aykırı hiçbir siyasi çözümü kabul etmeyeceklerini vurguladı.

Abde, açıklamasında şunları kaydetti:

"Ülkemizi ve devrimi çevreleyen karmaşık durumlar ve karşı karşıya kaldığımız meydan okumaların ne boyutta olduğunu biliyoruz ancak kahraman savaşçıların direnişi, fedakarlıkları ve zafer elde etmekteki ısrarı, her geçen gün yeni başarılar elde edileceğine yönelik inancı arttırdı. Halkımızı, bölme ve parçalama girişimlerine karşı birlik içerisinde olmaya davet ediyor, baskı rejimiyle ve terörün her şekliyle mücadeleye çağırıyoruz, hatta rejim yanlılarından ellerini Suriye halkının kanına bulamayanlara bile seslenerek 'kalbimiz herkese açık' diyoruz."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...