Tunus'ta DAEŞ'e bağlı terör hücresi çökertildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Tunus'ta DAEŞ'e bağlı terör hücresi çökertildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Tunus'ta terör örgütü DAEŞ'e bağlı 7 kişilik bir hücrenin çökertildiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Ülkede saldırı planladığı tespit edilen ve terör örgütü DAEŞ'e biat eden 7 kişilik tekfirci terör hücresi çökertildi" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, terörist grubun, Libya'ya sızarak Sirte kentinde DAEŞ'e katılmayı ve burada eğitim görerek Tunus'a dönmeyi ardından da Medenin vilayetine bağlı Bingirdan ilçesinde öldürülen teröristlerin intikamını almak üzere terör eylemler düzenlemeyi planladığı kaydedildi.

Bingirdan ilçesindeki Ulusal Muhafızlar ve askeri kışlanın bulunduğu iki bölgeye 7 Mart'ta düzenlenen saldırıda, 11 asker ve 7 sivil hayatını kaybetmişti. Saldırının ardından çıkan çatışmalar ve daha önce güvenlik güçlerinin başlattığı operasyonda, 49 terörist öldürülmüş, 12'si güvenlik görevlisi 19 kişi hayatını kaybetmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...