Biden'dan el-İbadi'ye taziye telefonu

Biden'dan el-İbadi'ye taziye telefonu

DÜNYA Haberleri

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'yi telefonla arayarak, Bağdat'ta meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenler için taziyelerini bildirdi.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada Biden'ın Irak Başbakanı el-İbadi'yi telefonla arayarak Irak halkına taziye ve desteklerini bildirdiği kaydedildi.
Açıklamada, "Başkan Yardımcısı, masum sivilleri hedef alan bu korkak ve umutsuz DAEŞ saldırısını şiddetle kınadı" ifadelerine yer verildi. Ayrıca Biden, ABD yönetiminin, Irak'ın DAEŞ tehdidinden kurtulması yönündeki taahhütlerine bağlılığına vurgu yaptı.
Bağdat'ın merkezindeki Karrada bölgesinde meydana gelen saldırıda ölü sayısı son olarak 204 olarak açıklanmıştı. Saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlenirken, ülkede 3 gün ulusal yas ilan edilmişti. Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Bağdat'taki terör saldırısından dolayı ülkede Ramazan Bayramı kutlaması yapılmayacağını bildirmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...