Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bağdat'a yine füze düştü: 15 ölü

Bağdat'a yine füze düştü: 15 ölü

DÜNYA Haberleri

Irak'ın başkenti Bağdat'ta meydana gelen şiddet olaylarında 15 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Emniyet teşkilatında albay Hamid el-Mu'min, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce atılan Katyuşa füzelerinin, başkent Bağdat'ın güneyindeki El-İ'lam semtinde Enbar vilayetinden gelen sığınmacıların olduğu bir noktaya düştüğünü, olayda 4 kişinin öldüğünü, 15 kişinin yaralandığını belirtti.
Bağdat'ın güneybatısında Er-Rıdvaniye nahiyesinde bir halk pazarı yakınında düzenlenen bombalı saldırıda 3 kişinin öldüğünü, 9 kişinin yaralandığını ifade eden Mu'min, kentin doğusundaki El-Ubeyde bölgesinde meydana gelen bir diğer saldırıda ise 2 kişinin öldüğünü, 6 kişinin yaralandığını kaydetti.
Mu'min, başkentin güneydoğusundaki Besmaye bölgesinde bir lokantayı hedef alan bombalı saldırıda 2 kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı, Mahmudiye ilçesinde bir pazar yerinde infilak eden patlayıcı sonucu 2 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı, Keriat semtinde düzenlenen bir diğer saldırıda ise 1 kişinin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı bilgisini verdi.
Mu'min ayrıca başkentin güneyindeki Ed-Dura semtindeki karayolunda seyahat eden Hac ve Umre Heyeti çalışanı bir kişinin, kimliği henüz bilinmeyen kişi ya da kişilerce açılan ateş sonucu olay yerinde hayatını kaybettiğini aktardı.
Bağdat Operasyonları Komutanlığından yapılan açıklamada da Akrakuf ed-Dehle bölgesinden 30 grad füzesi atıldığı, füzelerden 25'inin Uluslararası Bağdat Havaalanına, 5'inin de Amiriye'de İran inşaat şirketine düştüğü kaydedildi. 
Açıklamada, füze saldırısı sonucu havalimanındaki Liberti Askeri Kampı'nda görevli iki polisin yanı sıra 8 sivilin yaralandığı belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...