Obama'dan Ramazan Bayramı mesajı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Obama'dan Ramazan Bayramı mesajı

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Başkanı Barack Obama, ABD ve dünyadaki tüm Müslümanların Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Obama, yayımladığı bayram mesajında, "Yeni hilalin görülmesiyle birlikte, ben ve eşim Michelle, Ramazan Bayramı'nı kutlayan ABD ve dünya genelindeki Müslümanlara en sıcak dileklerimizi sunuyoruz." ifadesini kullandı.

Müslümanların, kendilerine ramazanın ruhani yenilenme ve yoksullara yardım etme zamanı olduğunu hatırlattığını belirten ABD Başkanı Obama, ABD'de Ramazan Bayramı'nın kutlanmasının, ülkenin farklı kültürlerini hatırlamak açısından önemli olduğunu söyledi.

"Ramazan ayı boyunca masum insanlar hayatını kaybetti"

Geçen ay içinde dünyanın farklı bölgelerinde şiddet olaylarına şahit olunduğuna dikkati çeken Barack Obama, ramazan ayı boyunca Orlando'da, İstanbul'da, Dakka'da, Bağdat'da ve Medine'de yüzlerce masum insanın hayatını kaybettiğini anımsattı.

Obama, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Burada, evimizde de Müslümanlara yönelik saldırıların arttığını görüyoruz. Kimse ibadethanelerinde kendilerini tehlike içinde hissetmemelidir. Bir çok Amerikalı ramazan boyunca içinde yaşadığı toplumdaki Müslümanlara yardım etmiş, hatta Müslüman komşularıyla birlikte oruç tutmuştur. Nefrete karşı Amerikalı değerlerimiz bizi bir araya getirecek ve birlik içinde olarak birbirimizi koruyacağız. Benim ailemden sizin ailenize, bayramınız mübarek olsun."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...