Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rus donanmasının en büyük gemisi Akdeniz'e geliyor

Rus donanmasının en büyük gemisi Akdeniz'e geliyor

DÜNYA Haberleri

Rusya, donanmasındaki en büyük savaş gemisini Suriye’deki operasyonlarında kullanmak üzere Akdeniz’e gönderiyor.

41 uçak ile 18 helikopter taşıma kapasiteli uçak dünyanın en büyük gemileri arasında sayılıyor. Esed rejiminin yanında ülkedeki muhaliflere karşı hava operasyonları gerçekleştiren Rus ordusu, donanmasındaki en büyük savaş gemisini de Suriye'ye gönderme kararı aldı. Admiral Kuznetsov adlı gemi, 41 uçak ile 18 helikopter taşıma kapasitesiyle dünyanın en büyük gemileri arasında sayılıyor.

LAZKİYE'DE BEKLEYECEK

Geçtiğimiz Eylül ayından bu yana Suriye'deki savaşa aktif olarak katılan Rus uçakları, muhalif unsurlara bomba yağdırıyor. Rusya, operasyonlarında Lazkiye ve Humus'taki hava üslerinden kalkan uçakları kullanıyor. Ayrıca Akdeniz'de demirli savaş gemilerinden atılan füzeler de muhalif mevzilere atılıyor. Rusya'nın yola çıkarmaya hazırlandığı dev savaş gemisinin de Lazkiye açıklarında bekletileceği ve operasyonlarda aktif olarak kullanılacağı ifade ediliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...