Yemen'deki intihar saldırısında ölü sayısı 20'ye yükseldi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yemen'deki intihar saldırısında ölü sayısı 20'ye yükseldi

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen’in geçici başkenti Aden'in Uluslararası Havalimanı yakınlarındaki Savlaban Askeri Üssü’ne yapılan intihar saldırısında ölü sayısının 20'ye yükseldiği bildirildi.

Aden 4'üncü Bölge Komutanlığı askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, ülkenin güneyindeki Aden vilayetinde bombalı araç ile düzenlenen intihar saldırısı ve ardından yaşanan çatışmalar sonucunda Savlaban Askeri Üssü'nde 6'sı saldırgan 14'ü asker olmak üzere 20 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı.

Askerlerden 7'si, üssün giriş kapısında bomba yüklü aracın infilak etmesinin ardından bölgeye sızan silahlı saldırganlar ile yaşanan çalışmalarda yaşamını yitirdi.

Olayın failleri hakkında herhangi bir açıklama henüz yapılmazken, olayı üstlenen de olmadı.

Sabah saatlerinde Aden Uluslararası havalimanı yakınlarındaki Savlaban askeri üsse bomba yüklü araç ile intihar saldırısı düzenlenmiş, ardından ise üsse sızan saldırganlar ile askerler arasında çatışmalar yaşanmıştı. Çatışmalardan dolayı seferlerin yeni bir bildiriye kadar durdurulduğu belirtilmiş, ardından Uluslararası Aden Havalimanı güvenlik gerekçesi ile kapatıldığı ilan edilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...