Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'de Müslümanlar Ramazan'ı Navy Pier'de kutladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD'de Müslümanlar Ramazan'ı Navy Pier'de kutladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Chicago’da yaşayan yaklaşık 10 bin Müslüman, Ramazan Bayramı’nı kentin sembollerinden Navy Pier’de kutladı.

Bayram Fuarı adı altında gerçekleşen bayram kutlaması ABD’nin 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamaları gibi önemli etkinliklere evsahipliği yapan Navy Pier’deki festival alanında gerçekleştirildi. Bayramlaşma programına Chicago’da yaşayan Müslümanların yanı sıra bazı Amerikalılar da katıldı.

İki kez tekrarlanan bayram namazının ilkini kıldıran ABD’nin ünlü Müslüman din adamlarından imam Zaid Shakir, oluşturulmak istenen ön yargının aksine İslamiyet'in bir hoşgörü dini olduğuna dikkat çekti. Konuşmasına, "Nasıl olur da tüm duaları 'Esirgeyen bağışlayan Allahın adı ile' ifadesiyle başlayan bir dinin katı ve acımasız kuralları olduğu iddia edilebilir?" diye başlayan Shakir, ayrıca Muhammed Ali'nin Müslüman toplum adına üslendiği göreve işaret etti. Etkinlik kapsamında kılınan ikinci bayram namazın imamlığını ise Maulana Hafiz Yousuf Abdullah yaptı.

Kılınan namazların ardından katılımcılar hazırlanan festival alanında bayramlaşarak çeşitli faaliyetlerde bulundu. Şeker dağıtımı, kına yakma gibi farklı kültürlere ait bayram geleneklerine yer verilen etkinlikte, çocuklar için de balon şişirme, yüz boyama, oyun alanı ve tırmanma duvarı gibi faaliyetler unutulmadı. Etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı bayramlaşma programı hakkında AA muhabirine açıklamada bulunan etkinlik organizatörlerinden Salman Chaundry, ilk kez gerçekleşen etkinliğe olan ilgiden memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Chaundry bayramlaşma etkinliğini geliştirerek tekrarlamayı düşündüklerini ifade etti.

Fuar organizatörlerinden Asma Ahad da Müslüman toplumunu, ülkenin en önemli turistik merkezlerinden ve Chicago’nun sembollerinden Navy Pier gibi ikonik bir noktada buluşturmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Ahad ayrıca, imam Shakir gibi önemli bir ismin katılımıyla gerçekleşen etkinliğin Amerikalı Müslümanlar açısından büyük önem taşıdığına inandığını sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...