Başkanlık yolu açıldı

Düzenleyen:
Başkanlık yolu açıldı

DÜNYA Haberleri

ABD Adalet Bakanı, Hillary Clinton’ın dışişleri bakanlığı döneminde elektronik yazışmalar için özel e-posta adresini kullanması hakkında başlatılan soruşturmanın sona erdiğini ve suçsuz bulunduğunu açıkladı.

ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch, Demokrat Parti başkan aday adayı Hillary Clinton’ın dışişleri bakanlığı döneminde elektronik yazışmalar için özel e-posta adresini kullanması hakkında başlatılan soruşturmanın sona erdiğini ve suçsuz bulunduğunu açıkladı. Lynch, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanı James Comey ile konuya ilişkin yapılan görüşmeden sonra kararın alındığını kaydetti. Lynch, “FBI Başkanı Comey, savcı ve konuyu takip eden görevlilerle bir araya geldim. Bir yıldır devam eden soruşturmanın sona erdirilmesi ve soruşturmaya ilişkin herhangi bir kişinin ceza almaması yönünde bana oy birliğiyle sunulan kararı kabul ettim” ifadesini kullandı. Clinton’ın dışişleri bakanlığı yaptığı sürede resmi e-posta hesabının olmadığı ve gizli bilgi içeren yazışmalarını şahşi e-posta’sından yaptığı ortaya çıkmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...