'Dünyanın en büyük teröristi Tony Blair!'

Düzenleyen:
'Dünyanın en büyük teröristi Tony Blair!'

DÜNYA Haberleri

Irak’ın işgali ile ilgili raporda suçlu gösterilen Tony Blair kendini “İyi niyetle karar almıştım” diye savunsa da, İngilizler eski Başbakan’ın yargılanmasını istiyor

İngiltere’nin Irak’ın işgali ile ilgili hazırlanan Chilcot Raporu eski Başbakan Tony Blair’in en büyük suçlu olduğunu belgeleriyle ortaya koydu. Raporun ardından basın toplantısı düzenleyen Blair, kendini 2 saat boyunca savundu. Blair, “Irak’ta savaşa girme ve Saddam Hüseyin’i devirme kararı 10 yıllık başbakanlık süremde aldığım en zor, en önemli ve en acı karardı. Bu karar sebebiyle bugün bütün sorumluluğu, herhangi bir istisna veya mazeret olmadan kabul ediyorum. Savaş kararı tamamen iyi niyetle alınmış bir karardı” dedi. Sesinin titrediği gözlenen Blair, askeri harekatta hayatını kaybeden İngiliz askerleriyle ilgili olarak, “Bilebileceğinizden veya inanabileceğinizden çok daha fazla üzüntü, pişmanlık ve özür ifade ediyorum. Aldığım kararları 13 yıl boyunca beraberimde taşıdım ve ömrümün geri kalanında da böyle yapacağım” dedi.

HESABINI VERSİN
Irak harekatında hayatını kaybeden İngiliz askerlerinin bazılarının aileleri Blair’in yargılanmasını istedi. Raporun açıklanmasının ardından düzenlenen basın toplantısında, harekat sırasında kardeşini kaybeden Sarah O’Connor adlı İngiliz vatandaşı, “Dünyada bir tek terörist var ve dünyanın bunu bilmesi gerekiyor. Adı Tony Blair’dir. Kendisi dünyanın en büyük teröristidir” dedi. 25 ailenin katıldığı basın toplantısında konuşan bir başka asker yakını Pauline Graham da, “Tony Blair cinayetle yargılanmalı. Artık bundan kaçamaz” ifadesini kullandı. Öte yandan ana muhalefetteki İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn de basın toplantısı düzenledi. Corbyn, Irak’ın işgali sebebiyle Blair’in liderliğindeki partisinin aldığı karar dolayısıyla partisi adına özür diledi. Yaptırınm kararı bulunmayan raporla ilgili İngiliz hükümetinin nasıl bir tavır izleyeceği merak ediliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...