Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AWACS’lar İncirlik’e konuşlansın istiyoruz

Düzenleyen:
AWACS’lar İncirlik’e konuşlansın istiyoruz

DÜNYA Haberleri

Almanya Başbakanı Angela Merkel, terör örgütleriyle mücadelede Türkiye’ye destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Merkel Alman Parlamentosu’ndaki konuşmasında, “NATO Zirvesinde NATO üyeleri olarak teröre karşı mücadele için AWACS uçaklarının Türkiye’deki İncirlik Üssüne yerleştirilmesini gündeme getireceğiz” dedi. Merkel, terörle mücadelede Ankara’nın yanında durmaya devam edeceklerini de belirtti. Merkel ayrıca, Almanya’da NATO’nun Doğu Avrupa ülkelerinde asker bulundurması ve askeri tatbikat gerçekleştirmesinin provokasyon olarak nitelendirilmesi ile başlayan tartışmalara değindi. Konuyla ilgili hükümet açıklaması yapan Merkel, NATO üyesi doğu Avrupa ülkelerinin bağımsızlığı için Polonya, Estonya, Letonya ve Litvanya’da kalıcı asker bulundurmasını savundu. Almanya olarak bu 4 ülkeye ve Varşova’da yapılacak NATO Zirvesi’ne de destek vereceklerini açıkladı.

TERÖRLE MÜCADELE İÇİN
Alman Parlamentosunda konuşan Başbakan Angela Merkel, “Terörle mücadele için AWACS uçaklarının İncirlik Üssüne yerleştirilmesini gündeme getireceğiz” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...