'İngiltere'nin AB'den ayrılma süreci sorunsuz olacak'

Düzenleyen:
'İngiltere'nin AB'den ayrılma süreci sorunsuz olacak'

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Barack Obama, "İngiltere ve AB'nin pragmatik ve işbirliği içinde çalışacağından ve İngiltere'nin AB'den ayrılma sürecinin sistemli ve sorunsuz olacağından kesinlikle eminim." dedi.

ABD Başkanı Barack Obama, "İngiltere ve AB'nin pragmatik ve işbirliği içinde çalışacağından ve İngiltere'nin AB'den ayrılma sürecinin sistemli ve sorunsuz olacağından kesinlikle eminim." dedi. NATO üyesi 28 ülke ve ortak ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarını bir araya getiren Polonya'nın ev sahipliğinde başkent Varşova'da düzenlenen NATO Zirvesi'nin resmi açılışı öncesi AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Obama, İngiltere'nin Avrupa Birliği'inden ayrılma kararına ilişkin değerlendirmede bulundu.

İngiltere'nin AB'den ayrılma kararının belirsizlik yaşattığını ve referandumun ardından İngiltere Başbakanı David Cameron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştüğünü belirten Obama, "İngiltere ve AB'nin pragmatik ve işbirliği içinde çalışacağından ve İngiltere'nin AB'den ayrılma sürecinin sistemli ve sorunsuz olacağından kesinlikle eminim." dedi.

"Sorunlar en aza indirilmeli"
"Uzun süreli ve düşmanca" müzakerelerin hiç kimsenin yararına olmayacağı uyarısında bulundan Obama, İngiltere'nin AB'den ayrılma sürecinde sorunların en aza indirilmesinin önemine değindi. ABD ve AB'nin Suriye ve Irak'ta terörle mücadelede de beraber çalışacağına ve istihbarat paylaşımında bulunacağına işaret eden Obama, Ukrayna'ya da siyasi ve ekonomik reformlarında destek verilmeye devam edileceğini aktardı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...