Saldırganın kimliği belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: AA - Hürriyet
Saldırganın kimliği belli oldu

DÜNYA Haberleri  / AA - Hürriyet

ABD'de 5 polisin öldüğü 7 polisin de yaralandığı saldırıda şüphelinin kimliğini açıkladı. ABD Ordusu, 25 yaşındaki şüphelinin Afganistan’da görev yapmış bir yedek asker olduğunu duyurdu.

ABD'de 5 polisin öldüğü 7 polisin de yaralandığı saldırıda şüphelinin kimliğini açıkladı. ABD Ordusu, 25 yaşındaki şüphelinin Afganistan’da görev yapmış bir yedek asker olduğunu duyurdu.

ABD'de son 3 günde iki silahsız siyahın polis tarafından öldürülmesinin protesto edildiği gösterilerde güvenlik güçlerine keskin nişancı ateşi açıldı. Dallas'taki gösteride 11 polis vurulurken, polislerden 5'i öldü. Ölen polislerinden en az 3'ünün keskin nişancılar tarafından vurulduğu belirtildi. Saldırıda 6 polis de yaralandı.

ABD Ordusu, 25 yaşındaki şüpheli Micah Xavier Johnson’un Kasım 2013 ile Temmuz 2014 arasında Afganistan’da görev yapmış bir yedek asker olduğunu duyurdu.

Dallas Emniyeti, kent merkezindeki protesto alanından uzak durulması çağrısı yaptı. Saldırgan olduklarından şüphelenilen 3 kişi de gözaltına alındı. AP'nin haberine göre saldırganlardan biri polisle çatışmada öldürüldü.

CEVAP ŞİDDET OLMAMALIDIR

Adalet Bakanı Loretta Lynch, ABD'nin Dallas kentinde 5 polisin öldürülmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, şiddete şiddetle karşılık verilmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Bu hafta Amerikalılar kendilerini belirsizlik ve korku içinde hissetmiş olabilir; ancak buna verilecek cevap asla şiddet olmamalıdır" dedi.

Lynch, Teksas eyaletinin Dallas kentinde dün keskin nişancı saldırısı sonucu 5 polisin hayatını kaybetmesi ve 7 polisin yaralanmasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyen Lynch, olaydan dolayı toplumun "sarsıldığını" ve "akıl almaz" saldırının yaralarının hızlıca sarılacağını vurguladı.

Son birkaç gün içinde polislerin vurarak öldürdüğü siyahi Amerikalılar için düzenlenen barışçıl protestoların çok haklı olduğuna işaret eden Lynch, bu ölümlerle ilgili soruşturmaların devam ettiğini söyledi.

"Bu hafta Amerikalılar kendilerini belirsizlik ve korku içinde hissetmiş olabilir, bu anlaşılabilir bir durumdur. Ancak buna verilecek cevap asla şiddet olmamalıdır" şeklinde konuşan Lynch, barış, sükunet ve işbirliği içinde sorunların halledilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLECEK

ABD'nin Dallas kentinde  dün yapılan gösteri esnasında 5 polisin öldürülmesinin ardından ülke genelinde bayraklar yarıya indirilecek.ABD Başkanı Barack Obama, ülke genelinde bayrakların yarıya indirilmesi kararına ilişkin yazılı açıklama yaptı.Obama, yaptığı açıklamada, saldırıda hayatını kaybeden polis memurlarına saygı göstergesi olarak bayrakların 12 Temmuz'a kadar yarıya indirileceğini  belirtti.

Adalet Bakanı Lynch, Amerikan halkına seslenerek, "Son günlerde yaşanan olayların ABD'nin 'yeni normali' olmasına izin vermeyin" dedi.

KANLI SALDIRIDA 5 POLİS YAŞAMINI YİTİRDİ

Dallas kentinde, ülkenin farklı eyaletlerindeki iki siyahi kişinin öldürülmesinin protesto edildiği gösteride keskin nişancılar tarafından polise ateş açılmış, olayda 5 polis hayatını kaybetmiş, 7 polis yaralanmıştı.

Dallas polis teşkilatı, dün yapılan gösteri esnasında beş polisin öldürülmesine karışan ve bir otoparkta öldürülen şüphelinin kimliğini Micah Xavier Johnson olarak açıkladı. Amerikan medyasında yer alan haberlerde Johnson'ın orduda daha önce görev yaptığı ve isminin halen yedek askerlik biriminde yer aldığı kaydedildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA - Hürriyet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...