HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Rum meclisiden Rusya'ya yaptırıma hayır

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rum meclisiden Rusya'ya yaptırıma hayır
AKEL, Avrupa Birliği, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Meclisi Genel Kurulu, TAK, Vatandaşlar İttifakı, , Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Güney Kıbrıs Rum yönetimi meclisi, Avrupa Birliği'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımların kaldırmasına yönelik bir karar aldı.

TAK Ajansı'nın haberine göre, 8 partinin bulunduğu mecliste AKEL ve Vatandaşlar İttifakı partileri tarafından sunulan karar taslağı, DİSİ dışındaki bütün partilerin olumlu oy kullanması sonucu kabul edildi.

Ukrayna krizinin bir sonucu olarak AB ile Rusya arasındaki gerilimden endişe duyulduğu belirtilen kararda, AB tarafından Moskova yönetimine uygulanan yaptırıların verimsiz olduğu ve Ukrayna krizinin çözülmesinde fayda sağlamadığı iddia edildi.

Kararda, Moskova yönetiminin Kıbrıs sorununda Rum yönetimine verdiği destek gerekçe gösterilerek, AB üyelerine, Rusya ile Rum yönetimi arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri olumsuz etkileyen bu yaptırımları kaldırmaya davet edildi.

Bununla birlikte Rum meclisi, hükümeti, yaptırımları kaldırmak ve Rum ürünlerini Rus pazarına ihraç etmek için gerekli çalışmalara başlamaya teşvik etti.

Kararda, Rum meclisinin, iki taraf arasında tüm alanlardaki işbirliğinin ve ilişkilerin iyileştirilmesi için, parlamenter diplomasi çerçevesinde inisiyatif üstlenmeye hazır olduğu belirtilerek, Ukrayna krizindeki tüm müdahil taraflara, sorunun barışçıl bir şekilde çözülmesine dair çabaları sürdürme ve 12 Şubat 2015 tarihli Minsk anlaşmasını tam uygulama çağrısı yapıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...