Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail askerlerine ‘acımasızlık’ eğitimi

Düzenleyen:
İsrail askerlerine ‘acımasızlık’ eğitimi

DÜNYA Haberleri

İsrail ordusu Filistinlileri katlettikten sonra ‘travma sonrası stres bozukluğu’ (TSSB) belirtileri yaşayan askerlerini yeni bir psikolojik programa alıyor.

Tel Aviv Üniversitesi’ndeki araştırmacılar tarafından geliştirilen program İsrail askerlerinin aşırı stres, pişmanlık ve endişe gibi hisleri duymasını engelliyor. Haaretz ve Jarusalem Post’ta yer alan habere göre yeni eğitim programı askerlerin çevresindeki tehlikelere karşı daha dikkatli ve daha acımasız hâle getirecek nörolojik fonksiyonlar içeriyor. Tel Aviv Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Dr. Yair Bar Haim, “Askerler için potansiyel tehlikeler olduğunu gördük. Program sürecinde piyade bölümündeki işleyişte önemli gelişmeler kaydedildiğini gözlemledik” dedi. İsrail yönetimi, 2014 yılında Filistinlileri katlettikten sonra psikolojik çöküntü yaşayan askerleri için böyle bir çalışma başlatılmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...