ABD yanlışlıkla YPG'yi vurdu!

Düzenleyen: / Kaynak: Haberturk
ABD yanlışlıkla YPG'yi vurdu!

DÜNYA Haberleri  / Haberturk

Yerel kaynakların ve DAEŞ medyasının geçtiği habere göre, ABD'nin öncülük ettiği DAEŞ karşıtı koalisyon uçakları, yanlışlıkla YPG mevzilerini vurdu.

Terör örgütü YPG'nin öncülük ettiği Arap, Kürt, Türkmen ve Asurilerden oluşan Menbiç Askeri Meclisi'nin başlattığı, Menbiç'i DAEŞ'den geri alma operasyonunda 38. güne girildi. ABD tarafından iki ayrı YPG mevzii iki ayrı uçak tarafından vuruldu.

ABD YANLIŞLIKLA YPG MEVZİLERİNİ VURDU

ABD'nin hava desteği verdiği bu operasyonda yaşanan inanılmaz olay ise herkesi şoke etti. Yerel kaynakların ve DAEŞ medyasının geçtiği habere göre, ABD'nin öncülük ettiği DAEŞ karşıtı koalisyon uçakları, yanlışlıkla YPG mevzilerini vurdu.

İKİ AYRI MEVZİ İKİ AYRI UÇAK TARAFINDAN VURULDU

Yanlışlıkla yapılan bu bombalamanın Menbiç'in Kuzey Batısı'ndaki YPG mevzilerine yapıldığı öğrenildi. İki ayrı YPG mevzii iki ayrı uçak tarafından vuruldu. ABD'nin savaş uçakları 1 ay önce de DAEŞ'e karşı savaşan muhalifleri Mare'de yanlışlıkla vurmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haberturk
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...