Pakistan'ın kahraman gönüllüsü hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Pakistan'ın kahraman gönüllüsü hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri  / AA

Pakistan'da, Güney Asya'nın en büyük vakfının kurucusu yardımsever Abdulsettar Edhi, 88 yaşında hayatını kaybetti. Ülkede bir günlük resmi yas ilan edildi.

Karaçi'deki Sind Üroloji Hastanesinde böbrek yetmezliği ve diyabet rahatsızlığından tedavi gören Edhi'nin hayatını kaybettiği ailesi tarafından duyuruldu.

Adıyla aynı ismi taşıyan Edhi Vakfı'nı 1949 yılında kuran, ardından yıllar içerisinde bin 800 ambulansla Güney Asya'nın en büyük vakfını oluşturan Edhi, yaşamı boyunca birçok uluslararası ödüle layık görüldü.

Kendisi de hayatı boyunca ekonomik sıkıntılar çeken Edhi'nin çalışmalarının büyük takdir toplaması ise ülke çapında 300 merkez ve yaklaşık 8 bin çalışana ulaşan vakfını sadece 50 dolar gibi bir bütçeyle kurması oldu. Edhi'nin hayatını kaybettiğinin duyurulmasının ardından hükümet tarafından ülke çapında bir günlük yas ilan edilirken, Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin ve Başbakan Navaz Şerif başsağlığı mesajı yayımladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...