ABD polisinden biber gazı ve gaz bombalı müdahale

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD polisinden biber gazı ve gaz bombalı müdahale

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD polisi, Arizona eyaletinin Phoenix şehrinde ülkenin farklı eyaletlerindeki 2 siyahi vatandaşın polis tarafından öldürülmesini protesto edenlere, göz yaşartıcı gaz bombası ile biber gazı kullandı.

ABD'de salı günü Alton Sterling'in, Çarşamba günü de Philando Castile adlı siyahi gencin öldürülmesinin ardından, ülkenin birçok farklı eyaletlerinde protesto gösterileri başladı.

Phoenix şehrinde, güvenlik güçleri protestoculara karşı göz yaşartıcı gaz bombası ve biber gazı kullanırken, üç protestocu da gösterilerde tutuklandı.

Yerel basından alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde başlayan protestolar, barışçıl bir şekilde devam ederken, ilerleyen saatlerde güvenlik güçleri göstericilerin dağılması yönünde çağrılar yapmaya başladı. Göstericiler ise dağılmak istemedi.

Güvenlik güçlerinin göstericilerin yasa dışı eylem yaptıklarını ve dağılmamaları halinde tutuklanacaklarını belirtmesi üzerine ise göstericilerin güvenlik güçlerine taş fırlatmaya başladığı kaydedildi.

Göstericilerin bu tepkisine karşı ise güvenlik güçlerinin göz yaşartıcı gaz bombası ve biber gazı kullanarak kalabalığı dağıttığı ve olaylara karışan üç göstericiyi de tutukladığı bildirildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...