Güney Sudan'daki çatışmalarda 150 kişi öldü

Düzenleyen:
Güney Sudan'daki çatışmalarda 150 kişi öldü

DÜNYA Haberleri

Güney Sudan'da iktidar mücadelesindeki iki grup arasında cuma günü çıkan çatışmalarda, iki gruba mensup en az 150 kişi hayatını kaybetti.

Sudan Tribune gazetesi, çatışmanın iki örgüt liderinin Başkanlık Sarayı'nda görüşmelerinin sürdüğü sırada meydana geldiğini duyurdu.

Gazetenin haberine göre Güney Sudan'da iktidarı paylaşan Sudan Halkı Özgürlük Ordusu (SPLA) lideri ve Devlet Başkanı Salva Kiir ile muhalefetteki Sudan Halkı Özgürlük Ordusu (SPLA-IO) lideri ve Başkan Yardımcısı Riek Machar Cuma sabahı görüşmek üzere Başkanlık Sarayı'nda bir araya geldiler.

Çatışmanın, Başkanlık Sarayı'ndaki görüşme sürerken dışarıda bekleyen SPLA-IO lideri Riek Machar'ın koruma grubundaki askerlerin üzerine nereden geldiği belli olmayan bir grubun, Salva Kiir'e bağlı birliklerle birleşerek ateş etmeye başlamasıyla meydana geldiği belirtildi.

Çatışmanın sona ermesinin ardından muhalefetteki Sudan Halkı Özgürlük Ordusu lideri ve Başkan Yardımcısı Riek Machar'ın, iki liderin çatışmaları kınayan ortak açıklamasından sonra Devlet Başkanı Salva Kiir'e bağlı birliklerin korumasında sarayı terk ettikleri belirtildi.

Siyasi kaynaklar, saldırının önceden planlandığını düşündüklerini, olayın perşembe günü dört SPLA askerinin öldürülmesine karşı bir misilleme olabileceğini belirttiler.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...