Obama: Müslüman toplumlarla yakından çalışmalıyız

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Obama: Müslüman toplumlarla yakından çalışmalıyız

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Başkanı Obama, DAEŞ'in daha fazla terör saldırılarına başvuracağı uyarısında bulunarak, Müslüman toplumlarla yakından çalışılması gerektiğini ifade etti.

ABD Başkanı Barack Obama, NATO üyesi 28 ülke ve ortak ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarını bir araya getiren Polonya'nın ev sahipliğinde başkent Varşova'da düzenlenen NATO Zirvesi'nin sona ermesinin ardından, bir basın toplantısı düzenledi.

Dallas kentinde perşembe gecesi 5 polisin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin değerlendirmede bulunan Obama, "Dallas'taki saldırıları düzenleyen çıldırmış bir kişi ve onun gibilerin hareketleri ABD'yi, Afrika kökenli Amerikalıları ve Amerikalı Müslümanları temsil etmiyor." diye konuştu.

"ABD'de müthiş bir kutuplaşma olduğu ve 1960'lardaki duruma dönüldüğü doğru değil. Ayaklanmalar görmüyorsunuz, polis barışçıl gösteriler yapanların peşinde değil." diyen Obama, polislerin güvenliği önemseniyorsa, silah kontrolü konusunda harekete geçilmesi çağrısını yineledi.

DAEŞ ile mücadele

Obama, güvenlik, insani ve siyasi alanda son yıllarda yaşanan krizlere ve ABD, Kanada, Fransa, Belçika ve Türkiye'nin maruz kaldığı terör saldırılarına da dikkati çekti.

NATO'nun bütün müttefiklerini koruma ve ve terör örgütleri ile mücadele konularında kararlı olduğuna işaret eden Obama, bütün müttefiklerin DAEŞ ile mücadeleye katkıda bulunduğunu ifade etti.

Toprak kaybeden DAEŞ'in daha fazla terör saldırılarına başvuracağı uyarısında bulunan Obama, istihbarat ve koordinasyon konusunda çabaların iki katına çıkarılması ve Müslüman toplumlarla yakından çalışılması gerektiğini ifade etti.

Obama, "Irak,Suriye,Libya DAEŞ'in güçlendiği diğer yerlerde ne kadar başarılı olursak, DAEŞ de o kadar zayıflar ve kaynakları azalır." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...